top of page

Miranda van Dijk over de opleiding tot Sustainable Personal Stylist

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023

“Ik kijk nu met andere ogen. Als je werkt met de juiste kleuren, staat iets zóveel beter”


Voor Miranda van Dijk uit Breezand (NH) was mode altijd al haar passie. Zij werkt als managementassistente, maar het leek haar gaaf om stylist te zijn en anderen te helpen met passend kledingadvies. Zodoende schreef ze zich in voor de opleiding tot Sustainable Personal Stylist aan de AFA, een mooie basis. “Deze opleiding was het dubbel en dwars waard. Hier heb je iets aan voor het hele leven.”


Miranda noemt de donderdagen dat zij naar de opleiding ging “een feestje”. “Voor mij is dit een ontzettend leuke hobby geworden”, begint zij te vertellen. “Ik vond het heel leerzaam en het heeft mij helemaal in beweging gebracht. Ik kleed mij in de kleuren die mij passen en zal nooit meer iets van wegwerpstof kopen. Met deze kennis hoop ik ook anderen in mijn omgeving te kunnen helpen.”
Kleuradvies

Een belangrijk deel van de opleiding is kleur- en figuur advies. “Dat onderdeel opende mijn ogen”, vervolgt Miranda. “Nu is het heel herkenbaar. Bovendien is het heel mooi; als je gaat werken met de juiste kleuren, staat iets zoveel beter. Als ik nu iemand zie met een flets jurkje, vind ik dat echt jammer.” Ook de figuuranalyses vond zij heel waardevol. “Welk lichaam heeft iemand? Welke outfit past daarbij? Tijdens de opleiding hebben we veel tips gehad. Dat vond ik verrijkend; bij veel dingen heb ik nooit stilgestaan.”


Huiswerk

Het maken van huiswerk was voor Miranda weer even wennen. “Dat was lang geleden”, lacht zij. “Toch vond ik het heel goed te doen. De stof was zó interessant dat ik er graag mijn vrije tijd aan besteedde. Lastiger was het om de tweedehands winkels te bezoeken om outfits samen te stellen. In de kop van Noord-Holland is het aanbod van kringloopwinkels niet zo dik gezaaid. Al kan Victorien daar natuurlijk niets aan doen…”Duurzaamheid

Het duurzame aspect van de opleiding was voor Miranda een eyeopener. “Ik was wel bezig met duurzaamheid in de zin van zonnepanelen op ons dak, afvalscheiding en minder energieverbruik, maar had nooit verwacht dat kleding zo’n grote impact heeft op het milieu. Daar ben ik erg van geschrokken en dat heeft ook mijn gedrag veranderd. Ik koop nu uitsluitend nog duurzame labels en tweedehands items. Wegwerpstof zou ik nooit meer kopen…”


Voor Miranda smaakt de opleiding tot Sustainable Personal Fashion Stylist zeker naar meer. “Ik wil me absoluut verder verdiepen in kleur- en kleuradvies”, zegt zij. “We hebben nu de theorie behandeld van de vier seizoenen, maar daar is zeker verdieping in aan te brengen. Victorien geeft ook Masterclasses Mannenstyling en een masterclass tot Imagostylist. Dat maakte mij ook nieuwsgierig. Voorlopig blijft dit een hobby en daarin kan nog volop groeien. Ik kan niet wachten…”

34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page