Veelgestelde vragen

Covid update februari 2022
Gaan de lessen door i.v.m. Covid situatie?
Afhankelijk van de maatregelen van de overheid t.a.v. onderwijs kan het zijn dat we praktijklessen online zullen voortzetten. In onze planning houden we er rekening mee dat alle praktijk lesstof kan worden gegeven gedurende het jaar. 
Welke vooropleiding heb ik nodig om me in te inschrijven bij Angel Fashion Academy?

 

In principe ben je met iedere vooropleiding toelaatbaar. Belangrijkst is je passie voor mode! 

 

Ben je echter minderjarig en heb je nog geen mbo-diploma op zak, moet je overleggen met de leerplichtambtenaar. Onze ervaring is, dat het geen probleem is, mits je een goed plan hebt. Wanneer je bijvoorbeeld naast de opleiding ook een stage of werk hebt in de modebranche, zal de leerplichtambtenaar veelal zijn goedkeuring geven. 

 

Is dit een particuliere opleiding?

 

Ja, Angel Fashion Academy biedt alleen maar particuliere opleidingen aan.

 

Heb ik recht op studiefinanciering en ov?

 

Nee, je hebt geen recht op studiefinanciering of ov. Dit is een particuliere deeltijd opleiding waar je slechts een dag per week naar school gaat. Dan is het nooit mogelijk om dit aan te vragen.

 

Wat is het verschil tussen een particuliere opleiding en een gewone mbo of hbo?

 

Omdat we een particuliere opleiding zijn, worden we niet gefinancierd door de overheid. Daarom zijn ‘gewone’ opleidingen goedkoper. Doordat we niet gefinancierd worden door de overheid, zijn we ook niet gebonden aan hun regels. We zijn zo niet verplicht om extra vakken als rekenen en taal te geven. Ook duurt onze opleiding korter.

 

Welk niveau hebben de opleidingen?

Onze opleidingen zijn vooral heel praktisch. Je krijgt wel theorie, maar de praktijk is het belangrijkst. Daarom zeggen we ook dat het niveau ongeveer gelijk is aan mbo niveau 4.

 

Kan ik na deze opleiding doorstromen naar het hbo?

 

In principe heb je om te door te stromen naar het hbo een opleiding mbo niveau 4 nodig. Omdat we niet officieel deze kwalificatie hebben, zul je niet gelijk kunnen doorstromen. Je kunt echter wel een 18+/ 21+ toets aanvragen bij de onderwijsinstelling waarmee je kunt aantonen dat je wel degelijk beschikt over het juiste niveau.

Welke opleiding is een goede voorbereiding op het AMFI?

 

In principe zijn alle opleidingen een goede voorbereiding. Bij Styling en Fotografie ben je meer bezig met concepten, dat sluit wellicht beter aan wanneer je richting Branding wilt. Maar ook de opleiding Personal Styling biedt je een goede basis voor het AMFI.

BTW
De opleiding is in 2022 CRKBO erkend en daarom vrijgesteld van BTW

Inkomstenbelasting voordeel

 

In veel gevallen zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Check hiervoor de website van de belastingdienst.

Nog meer vragen? Stuur een mail naar: victorien@angel-fashion-academy.nl