top of page

Veelgestelde vragen

 • Welke carrièrekansen biedt de opleiding?
 • Wat is de definitie van Sustainable binnen de opleiding?
 • Wat levert de opleiding Sustainable Personal Styling jou op?
 • Hoe kan ik me aanmelden bij de opleiding?
 • Hoeveel tijd kost de opleiding?
 • Wat leer je op de praktijkdagen?
 • Wat is Sustainable Personal Styling?
 • Wat leer ik allemaal?
 • Voor wie is de opleiding geschikt?
 • Welk niveau hebben de opleidingen?
  Onze opleidingen zijn vooral heel praktisch. Je krijgt wel theorie, maar de praktijk is het belangrijkst. Daarom zeggen we ook dat het niveau ongeveer gelijk is aan mbo niveau 4/ HBO
 • Wat kan ik doen met een diploma van AFA?
  Met een diploma van AFA kan jij aan de slag als zelfstandig personal stylist, personal shopper of bijvoorbeeld als kleding styliste op filmsets, of bij fotoshoots. Met jouw kennis ben je expert op het gebied van kleur, stijl en figuur advies, en haal je het beste uit het voorkomen van jouw klant.
 • Hoe groot zijn de lesgroepen?
  In de basis houden we de groepsgrootte beperkt om zo voldoende aandacht aan ieder te kunnen schenken. We houden daarom een maximale grootte aan van 8 personen per lesdag.
 • Kennismaken of proefles?
  Twijfel jij, of wil je eerst kennis maken met AFA, dat begrijpen we goed. Neem even contact op, je kunt altijd langskomen voor een kennismaking en een deel van een lesdag bijwonen. Ook organiseren we regelmatig meekijkdagen of open dagen. Stuur even een mail dan nemen we contact met je op.
 • Hoe vaak ga ik naar school?
  De opleidingen van AFA zijn deeltijdopleidingen. Dat betekent dat je 1 dag per week naar onze studio komt voor de lesdag. Een lesdag duurt gemiddeld 5 uur (10:00-15:00) Aan het einde van de opleiding zullen er ook dagen zijn dat je niet naar de studio komt, maar dat je gaat werken aan je portfolio. Gedurende het jaar zullen we ook op andere locaties lessen volgen, of op bezoek gaan bij interessante locaties zoals duurzame winkels en musea.
 • Wat betekent personal stylist sustainable fashion eigenlijk?
  Onze opleidingen zijn gericht op duurzame fashion. De impact van de textielproductie wereldwijd op het milieu is enorm. Kleding, schoeisel en textiel veroorzaken watervervuiling, broeikasgasemissies en afvalstorting. We spreken over miljarden kubieke meters water voor de productie, vervuiling door het gebruik van verf en bleekmiddelen, maar ook is er een enorm overschot aan kleding dat veelal ongebruikt wordt gedumpt op afval stortplaatsen. De zogenoemde "fast fashion" Dat kan anders. Bij AFA leer je hoe je meer duurzaam kunt omgaan met mode. Op basis van stoffenleer, productiemethodiek maar ook op het gebied van hergebruik en meer duurzame kleding. Met die kennis adviseer jij jouw klanten dus beter op het gebied van een duurzame garderobe. Zo dragen we allemaal bij aan een beter milieu.
 • Hoe zit het met vakanties?
  AFA volgt de vakanties van regio Noord. Indien studenten daarmee niet uitkomen, kijken of we het vakantierooster in overleg met andere studenten kunnen aanpassen.
 • Mijn vraag staat er niet bij
  Neem voor overige vragen contact op met AFA. victorien@angel-fashion-academy.nl of stel je vraag via de chat.
 • Worden parkeer- en reiskosten vergoed?
  Nee, deze kosten zijn voor eigen rekening. Bij onze leslocatie parkeer je gratis.
 • Wat kost de opleiding?
  De opleiding Personal stylist sustainable fashion najaar 2024 die start in september, kost € 3.665,- Schrijf je in voor 1 juli 2024 dan kost de opleiding nog €3.299,00 Er is geen BTW van toepassing. Bij inschrijving is een aanbetaling van €250,- vereist. Het restant studiebedrag kan in 5 gelijke termijnen worden betaald. Er zijn geen additionele kosten of materialen vereist om de opleiding te volgen. Wel kan het zijn dat er enkele additionele kosten noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld het bezoeken van musea, of voor materialen die je zelf wil aanschaffen (zoals een kleurdoeken set)
 • Is de opleiding BTW plichtig?
  Nee de opleiding is vrijgesteld van BTW vanwege de CRBKO erkenning, je ziet dus geen BTW op de factuur en kan deze ook niet aftrekken (als je via jouw bedrijf of werkgever de opleiding volgt kan deze geen BTW aftrekken omdat er geen BTW berekend wordt)
 • Heb ik recht op studiefinanciering?
  Nee, je hebt geen recht op studiefinanciering of ov. Dit is een particuliere deeltijd opleiding waar je slechts een dag per week naar school gaat.
 • Wettelijke bedenktijd na inschrijving
  AFA hanteert een wettelijke bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van je aanbetaling. Dat betekent dat je binnen deze 14 dagen je inschrijving kosteloos kunt annuleren en je de aanbetaling terug krijgt.
 • Wat gebeurt er als ik de studie tussentijds beeindig?
  De datum waarop het geprinte of digitale inschrijfformulier en de aanbetaling binnen zijn bij Angel Fashion Academy is de datum waarop de cursist definitief staat ingeschreven. De cursist kan tot twee maanden voor aanvang van de eerste les van de betreffende cursus kosteloos zijn/haar inschrijving annuleren. De aanbetaling wordt dan geretourneerd. Bij annulering door de cursist tussen twee maanden en vier weken voor aanvang van de eerste les, is een bedrag ad dertig procent van het cursusgeld verschuldigd. Bij annulering door de cursist tussen vier weken voor de aanvang, de uiteindelijke aanvang van de eerste les van de opleiding en tijdens de opleiding, is het gehele cursusgeld verschuldigd.
 • Voor wie is de opleiding geschikt?
  De opleidingen van Angel Fashion Academy zijn voor iedereen geschikt die zich wil verdiepen in het vak personal styling. Onze studentenmix bestaat uit jonge ambitieuze mensen met een diploma MBO of HBO op zak tot ervaren beroepsprofessionals die een carriere switch of nadere verdieping zoeken in hun carriere.
 • Is er een speciale vooropleiding nodig?
  In principe ben je met iedere vooropleiding toelaatbaar. Belangrijkst is je passie voor mode! Ben je echter minderjarig en heb je nog geen mbo-diploma op zak, moet je overleggen met de leerplichtambtenaar. Onze ervaring is, dat het geen probleem is, mits je een goed plan hebt. Wanneer je bijvoorbeeld naast de opleiding ook een stage of werk hebt in de modebranche, zal de leerplichtambtenaar veelal zijn goedkeuring geven.
 • Hoe kan ik me aanmelden voor de opleiding?
  Je kunt je aanmelden voor de opleiding via het formulier op de website.
 • Kan ik na deze opleiding doorstromen naar het hbo ?
  In principe heb je om te door te stromen naar het hbo een opleiding mbo niveau 4 nodig. Omdat we niet officieel deze kwalificatie hebben, zul je niet gelijk kunnen doorstromen. Je kunt echter wel een 18+/ 21+ toets aanvragen bij de onderwijsinstelling waarmee je kunt aantonen dat je wel degelijk beschikt over het juiste niveau.
 • Welke opleiding is een goede voorbereiding op het AMFI?
  In principe zijn alle opleidingen een goede voorbereiding. Bij Styling en Fotografie ben je meer bezig met concepten, dat sluit wellicht beter aan wanneer je richting Branding wilt. Maar ook de opleiding Personal Styling biedt je een goede basis voor het AMFI.
bottom of page