top of page

Manon Veldhoven over de opleiding tot Sustainable Personal Stylist

“Nu kijk ik met andere ogen”


Duurzaamheid, mode en creativiteit zijn voor Manon Veldhoven uit Utrecht heel belangrijk. In haar werk bij Het Groene Brein staat duurzaamheid centraal, maar bleef de creativiteit onderbelicht. Zodoende koos Manon voor de opleiding tot Sustainable Personal Stylist aan de AFA. Daar kwam alles samen.


Manon studeerde Culturele Antropologie, gevolgd door de master Sustainable Citizenship. Nu is zij projectmanager bij Het Groene Brein. Vier dagen per week buigt zij zich over allerlei duurzaamheidsthema’s. Ze is dolblij met haar baan, maar toch ontbrak iets: creativiteit, de handen uit de mouwen. “Online vond ik de opleiding tot Sustainable Fashion Stylist aan de AFA. Daar werd ik gelijk blij van; hier komen duurzaamheid en creativiteit bij elkaar. En zo was het ook: die creativiteit miste ik nog meer dan ik vooraf had gedacht. Ik heb enorm van de opleiding genoten.”
Manon combineerde de opleiding met haar vierdaagse werkweek. “Over het algemeen was dat goed te doen, maar op sommige momenten was het goed aanpoten. Zeker toen het heel druk was in mijn werk. Toch keek ik steeds enorm uit naar de opleidingsdag. Je bent op een heel andere manier bezig. Veel meer met je handen. Bovendien wordt ook je brein op een andere manier uitgedaagd.”


Praktijkdagen

Het meest leerde Manon van de praktijkdagen. “Qua styling heb ik geleerd wat ik graag wilde leren”, zegt zij. “Mogelijk wil ik later voor mezelf beginnen als styliste. Dan heb je een goede basis nodig voor wat betreft kleur- en figuuradvies. Op de praktijkdagen kregen we de opdracht om echte modellen te stijlen. Je leert dus niet van plaatjes en video’s, maar echt in de praktijk. Victorien heeft heel goed laten zien wat verschillende kleuren, vormen en accessoires voor iemands uitstraling kunnen doen. Die lessen heb ik als het meest waardevol ervaren.”Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid bood de opleiding voor Manon vooral veel herkenning. “Dat komt omdat ik hier in mijn dagelijks werk ook mee bezig ben”, zegt zij. “Wat ik leuk vond was om juist de waarden van duurzaamheid weer toe te passen op styling en mode. Dat deel was juist weer nieuw voor mij.”


Victorien

Manon was erg onder de indruk van Victorien als opleider. “Zij heeft super veel kennis”, stelt de Utrechtse vol bewondering. “Je leert zoveel van haar. Ik vond het heel inspirerend om te leren kijken door haar ogen. Dat was enorm waardevol. Ze doet voor wat gebeurt als je iets verandert of toevoegt aan een outfit. Soms maakt iets kleins namelijk een enorm verschil. Dat heeft me ook veel geleerd over hoe ik mezelf kan stijlen.”


De komende tijd onderzoekt Manon welke invulling de opleiding in haar leven krijgt. “Misschien ga ik voor mijzelf beginnen, misschien wil ik wel een nieuwe module volgen? Dat weet ik nog niet. De opleiding was in ieder geval een cadeau aan mijzelf. Het is geen enkele verplichting om ook daadwerkelijk in de styling verder te gaan. Je kunt het ook zien als een super waardevolle hobby die uitdaagt om creatief bezig te zijn met mode. Alleen al om die reden vond ik het ontzettend waardevol. Wat de toekomst brengt, zie ik wel…”

تعليقات


bottom of page