top of page

“Kleding laat zien wie je bent en laat je spelen met je persoonlijkheid”Corrie Angel: founder Angel

Corrie Angel is de grondlegger van de Angel Fashion Academy. Honderden studenten volgden bij haar de opleiding tot personal styliste. Inmiddels heeft zij het stokje overgedragen aan Victorien van Duuren. Hoe kijkt Corrie terug op haar onderwijstijd? Welke rol heeft mode nu nog in haar leven? En, aan wie zou zij de AFA van harte aanbevelen?


Naar eigen zeggen is Corrie haar hele leven al bezig met mode en kleur. Tot zij begin dertig was, werkte ze als kleuradviseuse. Daarna bracht een interview in een tijdschrift haar carrière in een stroomversnelling. “Ik las over een modeopleiding en wist direct: dát wil ik ook!’’, herinnert zij zich nog goed. “Ik ging slechts één dag per week naar school, maar het was de leukste opleiding die ik ooit heb gevolgd. Niet zozeer vanwege de kennis die ik daar opdeed; wel vanwege alle mooie en creatieve mensen die ik daar heb ontmoet!”Haar grote kennis van kleur en kleuradvies bleef op de opleiding niet onopgemerkt. “Na het afronden van een opleiding vroegen ze mij of ik kleurlessen wilde geven”, vervolgt Corrie. “Dat heb ik gedaan.” Eén van de studenten was daar zo enthousiast over dat zij Corrie inhuurde voor vervolgadvies. “Zij wilde groeien en een opleiding volgen tot personal styliste. Ze stelde mij voor om zelf zo’n opleiding te starten. Dat enthousiasme trok me over de streep: AFA werd geboren! In het eerste jaar had ik slechts één student: dat was zij!’’


Het jaar daarop zette Corrie een advertentie in de krant. Daar kwamen vijf nieuwe studenten op af. En zo groeide de opleiding uit tot een prachtig en gerenommeerd instituut wat zich steeds verder ontwikkelde. “Ik heb ontzettend veel boeken gelezen, het internet afgestruind en cursussen gevolgd”, licht de grondlegger van de AFA toe. “Bovendien heb ik mij altijd laten inspireren door studenten. Dat heb ik zo verschrikkelijk leuk gevonden. Het was een kruisbestuiving; zij leerden van mij maar ik leerde ook volop van hen!”


Inmiddels heeft Corrie de AFA overgedragen aan Victorien van Duuren, maar vervelen doet zij zich zeker niet. “Ik heb mijn eigen YouTube kanaal: Kringloopverhalen met Corrie”, stelt zij lachend. “In de video’s vertel ik over kringloopwinkels, mijn vondsten en over kleding, mode en trends. Daarnaast ben ik nog betrokken bij de AFA. Ik geef de lessen in modegeschiedenis; ontzettend leuk! Nee, er is géén dag dat ik niet werk…”


De AFA zit voor Corrie nog altijd in haar hart. Ze hoopt dan ook op zoveel mogelijk nieuwe studenten en doet een mooie oproep: “Doe het als mode je passie is. Doe het omdat je het leuk vindt om het mensen te werken. Doe het als je erin gelooft dat kleding veel meer is dan die leuke jurk alleen. Doe het als je met kleding wilt laten zien wie je bent of wie je wilt zijn. Doe het als je het interessant vindt om te spelen met je persoonlijkheid. En, doe het omdat deze opleiding gewoon verschrikkelijk leuk is!”144 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page