top of page

Kim Meijers is high-end personal styliste

Bijgewerkt op: 9 jan.Als personal styliste ervaart Kim Meijers dagelijks welke kracht uitgaat van kleding. Zij adviseert bij voorkeur een zakelijke doelgroep; managers, bestuurders en mensen met ambitie. Zij houdt van diepgang en iemand écht kunnen doorgronden. Wat wil je bereiken? En hoe zet ik jou in je kracht? Dat leidt altijd tot een passend advies. Haar kennis deed zij op in de jaaropleiding Personal Styling & Imago Coaching aan de AFA.Voor Kim was het altijd al haar droom om de mode in te gaan. “Ik wilde modeontwerpster worden”, begint zij te vertellen. “Mijn ouders hebben dat echter altijd afgeraden. Zij wilden dat ik een vak zou kiezen waarin ik mijn eigen geld kon maken. Zodoende ben ik het grafische vak ingegaan. Ik werd vormgever.”


Na een aantal jaar in dienst bij verschillende bedrijven besloot Kim in 2009 voor zichzelf te beginnen als grafisch vormgever. “Ook toen kriebelde de mode nog”, vervolgt zij. “Ik zocht naar manieren om de mode in mijn werk te integreren. Dat lukte niet. Daarom besloot ik alsnog mijn hart te volgen en de opleiding te starten tot personal stylist.”


Complete basis

Kim meldde zich aan bij de Angel Fashion Academy. “Dit is de meest volledige opleiding in zijn soort”, licht Kim haar keuze toe. “Ik had geen achtergrond in de mode en zocht dus naar een volledige opleiding waar ik de complete basis zou kunnen leren. De AFA paste daar perfect bij. Hier staat personal styling centraal volop persoonlijke aandacht.”


Praktijkopdrachten

In de opleiding ging Kim aan de slag met zowel modegeschiedenis, de algemene ontwikkeling in de mode, de verschillende kleurtypes en kennis over stoffen en materialen. “Daarnaast bestond de opleiding uit een grote hoeveelheid praktijk”, stelt Kim. “Met behulp van verschillende proefpersonen hebben we opdrachten uitgevoerd: een intake, een kleurenanalyse en personal shopping. Voor mij kon deze opleiding volledig faciliteren in wat ik nodig had. Na de opleiding beschik je over een gedegen hoeveelheid kennis en een stevige basis aan praktijkervaring om echt als stylist de deur uit te gaan. Al moet je daarna natuurlijk nog volop vlieguren maken.”


Focus op zakelijke markt

En nu werkt Kim dus als high-end personal styliste. “Iedere week is anders”, stelt zij. “Soms doe ik voor mijn klanten een garderobecheck, andere momenten ga ik voor hen shoppen of geef ik presentaties voor bedrijven. Ik focus mij op de zakelijke markt. Daar zit voor mij de diepgang. Hoe kan ik mensen écht doorgronden? Op welke manier kan ik hen in hun kracht te zetten? Wat is hun boodschap? Samen met bestuurders en leiders ga ik graag het transitietraject met hen aan.’’


En de toekomst? Kim heeft ambities genoeg! “Het lijkt mij fantastisch om op tv te mogen vertellen over de kracht van kleding in bijvoorbeeld talkshows of lifestyle programma's’’, stelt zij lachend. “Over dat onderwerp raak ik niet uitgepraat!”

150 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page