top of page

Isa Hazelager volgt haar eigen weg als Punk Princess


Punk, gothic en hippie. Dat zijn de alternatieve stijlen waar Isa Hazelager dol op is. Ze laat zich niet in een hokje stoppen, maar volgt het liefst haar eigen weg. Die weg brengt haar naar kringloopwinkels waar zij struint naar opvallende, alternatieve outfits. Deze biedt zij te koop aan via haar account @shoppunkprincess. De opleiding Sustainable Fasion Styling gaf haar het juiste zetje om van haar hobby haar bedrijf te maken en naast nieuwe items ook te kunnen voorzien in stylingadvies.Isa rondde nog niet zo lang geleden de havo af. “Ik was van plan naar de Kunstacademie te gaan, maar toen kwam corona”, begint zij te vertellen. “Ik ging al graag naar kringloopwinkels en begon in deze tijd met de online verkoop van tweedehands kleding die ik daar had gevonden. Dat beviel zo goed dat ik besloot mijn opleiding aan de kunstacademie voorlopig uit te stellen.’’ Toch wilde ze wel graag meer leren over mode en de sustainable kant daarvan. “Zodoende besloot ik me in te schrijven voor de opleiding Sustainable Fashion Styling aan de AFA. Die opleiding zou ook een goede basis kunnen zijn om mijn bedrijf professioneler te maken.”


In de opleiding Sustainable Fashion Styling leerde Isa over de basis van de mode. “Ik had nog helemaal geen kennis van kleur of figuur’’, zegt zij. “Sterker nog, ik wist niet eens dat het bestond! Ik vond het enorm nuttig om daarover te leren. Nu zie ik wat vormen en kleuren met mensen doen.” Op het gebied van kleur leerde Isa voor zichzelf een belangrijke les: “Ik ben er achter gekomen dat ik het herfsttype ben”, zegt zij. “Zwart zit dus niet in mijn profiel. Toch is dat voor mij een kleur die grotendeels mijn uitstraling bepaalt. Bovendien ben ik daarmee een inspiratie voor anderen. Nu kan ik dus uitleggen dat zwart niet in mijn palet hoort, maar dat betekent niet dat het ooit zal loslaten.”Daarnaast ging de opleiding in op de geschiedenis van de mode. “Dat heeft mij nieuwe inspiratie gegeven”, legt Isa uit. “Nu ik meer weet van de geschiedenis van de mode, merk ik dat ik anders ga kijken naar de kleding die ik vind. Ik leer het nog beter te waarderen.”


Als Punk Princess richt Isa zich op originele en alternatieve outfits. “Ik struin kringloopwinkels af naar gave items die ik tot een bijzondere outfit kan combineren”, licht zij toe. “Meestal kan ik deze items zo verkopen; soms wil ik ze nog vermaken. Andersom kan ook; dan leveren mensen een wensenlijstje bij mij aan en ga ik voor hen op zoek.”


Personal styling

In de toekomst hoopt Isa meer de kant van de personal styling op te gaan. “Waar mijn bedrijf zich nu vooral richt op online verkoop, zou ik graag meer de fysieke kant op willen”, licht Isa toe. “Dan kan ik de kleurenanalyse beter toepassen en echt op zoek gaan naar items die bij mijn klanten passen.”


Voor iedereen

Wat de Hilversumse dame enorm aansprak in de opleiding bij de AFA is dat er veel persoonlijke aandacht is. “Als individu voel je op deze opleiding gezien”, zegt zij. “Ik vermoed dat het geen opleiding is waar veel mensen van mijn leeftijd en mijn persoonlijkheid voor zullen kiezen; toch heb ik me enorm op mijn gemak gevoeld. Zelfs met mijn zwarte schoenen vol spikes en doodshoofden. Iedereen is hier even welkom. Dat heb ik enorm gewaardeerd en dat maakt dat ik deze opleiding zeker kan aanbevelen.”


Instagram: @shoppunkprincess

78 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page