top of page

Marleen van den Berg "Het vuur is nu ontstoken"

Bijgewerkt op: 27 jul. 2023

“Ik kreeg zoveel energie van de opleiding personal stylist en werd enorm geïnspireerd!”

Oud-student Marleen van den Berg aan het woord


Marleen van den Berg uit Utrecht is al van jongs af aan dol op mode en creativiteit. Toch koos zij voor een baan in de sales en marketing. Daar is ze heel blij mee, maar er bleef iets knagen… Daarom zocht ze een creatieve uitlaatklep en schreef zich in aan de AFA voor de opleiding tot Fashion Stylist. Het vuur is nu ontstoken. “De opleiding was fantastisch! Hier wil ik nog veel meer mee doen!”


De eerste kennismaking met AFA was voor Marleen al gelijk goed. “Ik werd getipt over de AFA door vlogger Roosmarijn Koster. Zo kwam ik in contact met Victorien. In onze eerste kennismaking merkte ik al gelijk dat de kleinschaligheid en het persoonlijke contact bij haar ontzettend belangrijk is. Dat voelde zó goed! Ik heb niet getwijfeld en me direct ingeschreven.’’
Niet te stoppen

In de eerste weken van de opleiding staat de kleuranalyse centraal en maken de studenten veel moodboards. “Ik was tot midden in de nacht bezig met de opdrachten”, vertelt Marleen lachend. “Ik vond het zó geweldig dat ik niet kon stoppen.” Ze combineerde de opleiding met een werkweek van vier dagen. “Dat ging mij prima af”, zegt Marleen. “Ik kreeg zoveel energie van die opleidingsdag op donderdag; ik keek er wekelijks naar uit. Voor mij was het qua belasting dus heel goed te doen om de planning bij te houden.”


“Hier wil ik iets mee”

Wat begon als iets hobbymatigs, leidde tot een grote bron van inspiratie. “Tijdens het proces werd het steeds duidelijker: hier wil ik iets mee. Inmiddels heb ik al een aantal klanten met wie ik kleuranalyses en shopsessies gedaan heb en ook voor komend najaar staat alweer een aantal sessies gepland. Dat geeft energie. Nu ben ik daar ongeveer één dag per week mee bezig; enorm leuk!’’


Victorien

Marleen kijkt heel positief naar de coaching vanuit Victorien, de opleider. “Ze is enthousiast en heel breed georiënteerd. Ze denkt met je mee. Waar wij hebben geleerd om op maat persoonlijk advies te geven, geeft zij zelf tijdens de opleiding ook persoonlijk advies. Ze nodigt je uit om verder en dieper naar jezelf te kijken en is positief en kritisch. Zo brengt je echt op een ander niveau.”
Voor de toekomst hoopt Marleen een mix te vinden waarbij zij persoonlijke stylingadvies, marketing en evenementen met elkaar kan combineren. “Voor mij komt dan alles samen: creativiteit, mode, duurzaamheid en organisatie. Dat zou een droom zijn.’’


Voor wie nog twijfelt over de opleiding heeft Marleen een tip. “Ga niet alleen af op de website, maar plan ook een één-op-één gesprek met Victorien of bezoek een open dag. Pas als je met haar in gesprek raakt, voel je écht of dit iets voor jou is. Ik vond haar fantastisch; zij heeft je zoveel te leren!”

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page