top of page

Jet Kolhoff opent eigen vintage kledingzaak: De KloffieshopVintage mode. Jet Kolhoff is er dol op. Als klein meisje droomde zij al van een eigen kledingzaak. Toch maakte zij andere keuzes. Ze studeerde Sociale geografie en planologie en vond een baan in die richting. Begin 2022 gooide ze toch het roer om. Ze volgde de module Sustainable Fashion bij AFA en opende haar eigen vintage kledingzaak: De Kloffieshop in Heerenveen. Tussen de unieke kledingstukken is zij gelukkiger dan ooit.Wie binnenstapt bij De Kloffieshop in Heerenveen, waant zich direct in andere tijden. Hier hangen kleurrijke bloezen, prachtige blazers en fantastische jurken. Allemaal uit de tijd van toen. Je kunt zien dat presentatie en beleving hier hoog in het vaandel staan. Alle items zijn gewassen, gestreken, gestoomd en worden keurig gepresenteerd. De winkel is drie dagen per week geopend: donderdag, vrijdag en zaterdag. Jet is er dan niet alleen; ook haar hondje Bonne heet de bezoekers van harte welkom.


Ter verrijking van haar kennis over vintage mode volgde Jet de module Sustainable Fashion bij de Angel Fashion Academy. “Hoewel ik al best veel wist over mode, ben ik mij tijdens de opleiding opnieuw kapot geschrokken van de business die hierachter schuilgaat”, begint Jet te vertellen. “Ik ben opnieuw met mijn neus op de feiten gedrukt dat wij echt anders met kleding moeten omgaan. Het produceren van zoveel nieuwe items kan echt niet meer. Het gebruiken van duurzame grondstoffen en het hergebruiken van items is de toekomst.”

In de module Sustainable Fashion raakte Jet vooral geïnspireerd door alle mogelijkheden van vintage kleding. “Daarnaast was binnen deze module veel persoonlijke aandacht”, vervolgt zij. “Zo leerde ik meer over de mogelijke routes naar het opzetten van een eigen bedrijf. Ik kreeg les van Corrie. Dat vond ik fantastisch. Zij maakte de theorie heel persoonlijk en deelde enthousiast haar inspirerende verhalen en anekdotes.”


En nu heeft Jet dus haar eigen winkel. “Dat is nog altijd onwerkelijk”, stelt zij. “Ik moet mij nog steeds een beetje knijpen omdat ik het bijna niet kan geloven. Voor mij is dit echt een droom die uitkomt! Bovendien zijn alle reacties van de bezoekers echt heel leuk. Wie hier wat scoort, scoort echt een uniek item!”


76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page