top of page

Cost Per Wear

Gemiddeld dragen we slechts een klein deel van onze garderobe, 20%, maar liefst 80% van de tijd. Je kent het zelf vast wel, die ene spijkerbroek die je steeds weer uit de kast trekt met dat ene shirtje dat zo lekker zit en die schoenen die je zo leuk vindt. Veel vrouwen hebben dus ook kledingitems in de kast hangen die slechts een keer, of helemaal niet, gedragen zijn.


Cost per wear
Hoe vaak zou jij dit aantrekken?

Een leuk tijdverdrijf voor een saaie zondagmiddag is eens kijken de cost per wear van verschillende kledingitems.


Wat is dat nou die Cost Per Wear? Stel, je hebt je favoriete jeans gekocht voor €150,- deze jeans heb je inmiddels al 150 keer gedragen: de cost per wear is slechts €1,-. Het is de prijs van je jeans per keer dat je hem hebt gedragen.


Zo kunnen sommige dure items in je kledingkast ineens heel goedkoop zijn omdat je ze heel vaak draagt, en andere goedkope items zijn dan ineens heel duur, omdat je ze bijna niet draagt.

Het is een leuke manier om eens op die manier naar je garderobe te kijken, maar ook om met dit in je achterhoofd te gaan shoppen.


Stel je ziet een paar schoenen, super leuk, zitten heerlijk, zou je zo iedere dag dragen. Maar ja, dat prijskaartje hè…. Dan kun je je bedenken dat wanneer je ze echt heel vaak gaat dragen het toch de investering waard is. Dit in tegenstelling tot die supermooie jurk, die niet eens zo heel duur is, maar waarvan je nu al weet dat je die toch nauwelijks gaat dragen. Je weet nu al dat je weinig gelegenheden hebt waarbij je deze jurk uit de kast gaat trekken. De jurk lijkt dan in eerste instantie niet zo’n grote investering, maar als je bedenkt wat de cost per wear is… dan denk je nog wel een paar keer na voordat je deze jurk gaat kopen.

31 weergaven0 opmerkingen
bottom of page