top of page

Bernadette: “Opleiding geeft enorme boost aan het werk in mijn winkel”

Bijgewerkt op: 16 jan.


Ontdek wat de AFA opleiding tot Sustainable Personal Stylist Bernadette Hilhorst brengt.
Bekijk hier de hele video voor dekstop/laptop weergaveEnz Fairwear. Dat is de naam van de winkel van Bernadette Hilhorst. Deze winkel vol tweedehands kleding en duurzame merken bevindt zich op een van de mooiste locaties in Baarn. Om zich nog meer te verdiepen in duurzame styling en de kleurentheorie, koos Bernadette voor de opleiding aan de AFA Sustainable Styling Academy. “Ik kan de theorie gelijk toepassen in mijn winkel’’, zegt zij. “Dat geeft een enorme boost.’’Bernadette (52) is van origine visagist in de theaterwereld. Dat werk deed ze jarenlang met ontzettend veel plezier. “Ik mag nog altijd graag grimeren, maar dat doe ik nu meer voor erbij”, vertelt de vrouw die tien jaar geleden de stoute schoenen aantrok en samen met een vriendin een winkel opende. “In die tijd werd flink gekort op de subsidies in de theaterwereld. Mijn vriendin is kostuumontwerper. Zij opperde het idee om een winkel beginnen met tweedehands -en zelfgemaakte kleding. Zij kan ontzettend goed naaien en ik maakte altijd al tassen. Dat leek ons een mooie combi.”


En zo geschiedde. Samen startten ze een winkel in een klein straatje in Baarn. Later verhuisden ze naar een A-locatie en voegden ook duurzame merken aan het assortiment toe. Nieuwe kleding dus, maar dan op een duurzame wijze geproduceerd. Weer later kon zelf een tweede winkel in Utrecht worden geopend. En daar scheidden uiteindelijk weer de wegen van Bernadette en haar compagnon. “We hadden verschillende gedachten over de toekomst van de winkels dus we besloten los van elkaar verder te gaan. Zij in Utrecht en ik zette de winkel in Baarn voort. Vanaf dat moment heb ik ook het businessmodel aangepast en voer ik nu een tweedehands kledingwinkel op basis van consignatie. Dat is echt booming!”


Stylingkennis

Om haar kennis van styling te vergroten en zich verder te verdiepen in duurzame mode, besloot Bernadette zich in te schrijven voor de opleiding Sustainable Personal Stylist aan de AFA Sustainable Styling Academy. “Ik sta altijd open voor het leren van nieuwe dingen en zocht naar een passende opleiding”, vervolgt Bernadette. “Vooral de kleurentheorie vind ik ontzettend interessant, maar ik was bang dat zo’n kleurencursus nogal tuttig zou zijn. De opleiding aan de AFA Sustainable Fashion Academy is absoluut niet tuttig. Sterker nog, deze opleiding gaat veel verder gaat dan kleuren alleen. Hier leer je het complete stylingverhaal plus een verdieping op het gebied van duurzame mode. Dat vind ik superleuk!”En nu gaat Bernadette iedere donderdag naar de opleiding. “Ik vind het fantastisch”, zegt zij. “Één dag per week ben ik helemaal uit mijn winkel en mag ik mij verdiepen in iets nieuws en iets anders. Qua tijdsinvestering is het wel een puzzel; ik ben gewend om veel te werken en moet dat nu combineren met huiswerkopdrachten. Dat is wel pittig. Tegelijkertijd is het overzichtelijk; deze opleiding duurt maar een half jaar.”


De nieuwe kennis past Bernadette gelijk toe in haar dagelijkse praktijk. “Ik kijk al gelijk anders”, zegt zij. “Niet alleen naar mezelf, maar ook naar anderen. Ik herken hun kleurentypes en kan daar goed op adviseren. Bovendien heb ik volop inspiratie voor allerlei andere activiteiten. Ik denk aan 1-op-1-sessies buiten de winkeltijden om zodat ik mijn klanten heel persoonlijk en gericht stylingadvies kan geven. Ik heb de winkel al tien jaar en ben niet van plan hem weg te doen, maar wil ook wel eens wat anders. En die creativiteit gaat door deze opleiding weer helemaal stromen. Daar ben ik ontzettend blij mee!”


Ontdek wat de AFA opleiding tot Sustainable Personal Stylist Bernadette Hilhorst brengt.50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page