top of page
pexels-evg-kowalievska-1055691.jpg

Personal stylist & imagocoach
sustainable fashion

In deze deeltijd modeopleiding word jij in 32 lessen opgeleid tot  personal stylist en imagocoach sustainable fashion. De opleiding duurt 32 weken waarbij je 1 dag per week op onze locatie les krijgt. Na deze opleiding ben jij klaar om als personal stylist, personal shopper of imagocoach aan de slag te gaan. Je krijgt les in kleine groepen met leuke mede-studenten in een gezellige sfeer. De opleiding zit boordevol praktijkoefeningen waarbij jij zelf aan de slag gaat met kleur, stijl en figuur analyses op modellen. Tijdens de opleiding zul je veel fotoshoots doen en bouw je een waanzinnig portfolio op richting je examen. AFA richt zich op duurzame fashion. Daarmee onderscheid jij je als personal stylist in duurzame mode. Daarnaast onderscheidt deze opleidingsvariant zich door dieper in te gaan op imago en personal branding. Je leert hoe je styling strategisch in kan zetten om een doel te bereiken.

De opleiding kost €4.359 inclusief benodigde lesmaterialen en start eind februari 2023

 

IMG_5136.heic

In deze deeltijdopleiding van 32 weken met 1 lesdag per week leer jij het volgende:
De basis

Intakegesprek
Jij leert hoe je de juiste vragen stelt om zo je klant te leren kennen. Zodat jij persoonlijkheid van je klant in kaart kan brengen.

Kleurenleer
Op basis van het principe van de 4 seizoenen. Zodat jij een kleuradvies kan geven

Figuur analyse
Je leert kijken naar het figuur in vorm en verhouding. Zodat jij goed advies kan geven welke pasvormen het figuur het beste tot zijn recht laat komen.

Stijl
Je leert verschillende stijlen herkennen en ontwikkelen. Zodat jij een advies kan geven welke stijl passend is.

Garderobe planning
Nadat je een goed kleur, figuur en stijladvies hebt neergezet ga je leren hoe je in stappen de totale garderobe onder de loep gaat nemen. Je leert orde en overzicht aanbrengen, het maximale aan combinaties met de bestaande garderobe te maken en advies uit te brengen wat aan te vullen, te vermaken, te verkopen of te doneren.
 
Personal Shoppen
Je brengt je kennis in de praktijk door meerdere modellen te voorzien van een totaal styling. Je zult dus hiervoor actief moeten shoppen.
 
Totaal Styling
Je brengt je kennis in de praktijk door meerdere modellen te voorzien van een totaal styling. (Advance style 65+, Maatje meer, Mannen, Vrouwen, Genderfluide, Zakelijk)

122.jpg

    De verdieping

Modegeschiedenis
Startend in de middeleeuwen, langs gotiek, renaissance, Barok, Rococo, naar Romantiek. En van de Belle Epoque 1900, langs de roaring twenties, naar de crisis jaren en de new look, eindigend bij the supermarket of Style anno nu. Zodat jij kleding kan herkennen in het tijdsbeeld waarin het is ontstaan en je inspiratie op doet.
 
Trendwatching
We leggen het principe uit van trendwatching en doen hier oefeningen in. Zodat jij gebeurtenissen die in de maatschappij spelen kunt doorvertalen naar een stijl.
 
Stoffenkennis
We besteden minimaal 2 lessen aan stoffen kennis. Je leert stoffen herkennen en leert voelen. Zodat jij kan adviseren welke stoffen natuurlijk zijn en welke dat wat minder zijn. Het draagt ook bij aan jouw shopping skills. Je kunt namelijk alleen al door te voelen aan kledingstukken snel het kaft van het koren scheiden. We bezoeken fashion for good zodat je ook de nieuwste ontwikkelingen op stoffen en materialen meekrijgt.
 
Sustainable fashion
Het containerbegrip nader toegelicht. Zodat jij je kennis hierin kan verdiepen en bewustwording bij je klanten kan stimuleren. Je ontdekt vele vormen van sustainable fashion, vintage, kringloop, tweedehands, duurzame merken en labels. We besteden lesdagen op locatie zodat jij de verschillende manieren van het aanbod in tweedehandskleding en duurzame merken leert ontdekken.
 
Imago
We starten met bewustwording van imago door vooral te kijken welke merken en personen dit sterk neerzetten. Hoe doen ze dat? Wanneer klopt het? Past de boodschap bij dat wat je ziet? Je leert hoe je een imago kan veranderen. Vanaf les 8 maken we hiermee een start. Je gaat je eigen imago neerzetten maar ook een praktijkoefening doen in de zakelijke markt. Zodat jij deze kennis in kan zetten om je klanten hierin te adviseren.
 
Inspiratie: 
Onder deze noemer vallen alle onderwerpen waardoor je geïnspireerd raakt. Dat kan dutch design zijn, televisie series en magazines of andere vormen van kunst. We nemen ook hier de tijd voor. Zodat jij je op vele manieren kan leren inspireren en dit kan door vertalen naar styling. Een uitstapje maken naar een fotostyling is ons niet vreemd. Zodat je kan ontdekken of dat je ook zou passen.
 
Ondernemen 
We bespreken alles wat nodig is voor het opzetten van je bedrijf. Waarbij we veel oud studenten en gevestigde personal stylisten spreken over hun do’s en dont’s bij de start van een eigenbedrijf. Zodat je weet wat je eerste stappen zijn om te starten als zelfstandig personal stylist. * Komend schooljaar bieden we weer verschillende business bootcamps aan die je als AFA student voordelig kan volgen. Als je het wenst kun je gebruik maken van een businesscoach die jou helpt jouw plannen te realiseren.

Wat levert het je op? Wat kan je er mee? Na de opleiding
Kan je direct aan de slag als personal stylist en imago coach sustainable fashion. Echt? Ja echt.
Je hebt veel vlieguren gemaakt met echte modellen, je hebt garderobes gecheckt, je hebt je verdiept imago’s en imago’s veranderd, je kan duurzaam advies uitbrengen en maakt je klant attent op duurzame alternatieven om een garderobe aan te vullen. Kortom je hebt je kennis paraat en toegepast.
 
Daarnaast bouw je tijdens de opleiding een mooi portfolio aan moodboards en showcases op. Deze moodboards en showcases zijn gelijk in te zetten op je al je social kanalen, zodat je direct content hebt. Je hebt je eigen imago neergezet en dit al door vertaald naar een eerste look and feel en zelfs al een naam bedacht.. het is een kwestie van beginnen!
 
Maar er zijn nog een legio aan andere opties
Je kunt met jouw imago-, en personal styling kennis ook trainingen en workshops gaan ontwikkelen voor groepen en bedrijven de zakelijke markt
Je kunt met jouw imago-, en personal styling kennis verkooppersoneel opleiden. Denk daarbij aan warenhuizen, winkelcentra, maar ook MKB. Vergeet niet dat fysieke retail extra service zal moeten gaan verlenen, consumenten verwachten een goed gefundeerd verkoopadvies.
 
Of start een youtube kanaal en wordt influencer, jij kunt jezelf onderscheiden met je opgedane kennis en stylingexpertise.

Over de opleiding
Je gaat 1 dag per week naar school, steeds op donderdag van 10.00-15.00. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 8 uur per week huiswerkbelasting. We gaan je creativiteit nu echt aanspreken, je maakt moodboards je doet onderzoek naar imago’s naar nieuwe stoffen en duurzame merken, je doet veel styling oefeningen met jezelf en eigen kledingkast maar ook met modellen, je gaat aan de slag met kleur! Ga er van uit dat je de helft van de tijd praktisch bezig bent want je leert het meest van doen! We gaan er tijdens de lessen meerdere keren op uit. We onderzoeken de verschillende vormen waarop tweedehandskleding nu wordt aangeboden. (hoog, midden, laag segment, huur/lenen) we doen winkelanalyses
 en ontdekken duurzame merken. Tijdens al deze uitjes zijn we aan het stylen en doen we inspiratie op. Ook brengen we een bezoek aan minimaal een museum. Om iedereen de juiste en persoonlijke begeleiding te kunnen bieden bestaat de groep uit maximaal 8 studenten. Dat maakt ook dat we steeds kunnen kijken naar wat jij nodig hebt om jouw persoonlijke doelen te bereiken. 

Neem een kijkje achter de schermen.

Praktische informatie

​​Start: Februari 2023

10.00-15.00

 

Leslocatie: Baambrugge (20 min van Amsterdam-Utrecht)

32 lessen / 32 weken

Totale prijs van de opleiding schooljaar 2023-2024 €4.359,00  

(Opleidingskosten zijn inclusief inschrijfkosten, examengeld en noodzakelijke  lesmaterialen)

Dit bedrag kun je in 9 termijnen betalen.

De leslocatie is gelegen in Baambrugge (20min van Amsterdam en Utrecht). Je kunt gratis voor de deur parkeren. Baambrugge is goed bereikbaar met het OV.​

Vooropleiding?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je over een enorme passie voor mode beschikt en meerderjarig bent. 

Heb je vragen, kijk dan even in de FAQ of neem contact op.

Check ook onze andere opleidingen

_J1A5150_edited.jpg

Inschrijven voor de opleidingen februari 2023 kan vanaf nu

Schrijf op tijd in om zeker te zijn van een plaats.

Hulp nodig bij je keuze of proefles bijwonen?

victorien_edited.jpg
bottom of page