jonathan-borba-48Q7gfWXscs-unsplash.jpg

Personal stylist & imagocoach sustainable fashion

Be part of change

32 weken

5 uur per lesdag

Praktijklessen en online modules

certificaat na examen

(9 termijnen mogelijk)

start september 2022

€4.359,00

Personal stylist & imagocoach sustainable fashion

In deze deeltijd modeopleiding word jij in 32 lessen opgeleid tot  personal stylist en imagocoach. We starten met de basis van het stylen: kleur, figuur, stijl en trends. Vervolgens gaan we in op duurzaamheid: materialen, merken, vintage, tweedehands, duurzame keuzes, capsule wardrobe. 

Je leert niet alleen hoe je moet stylen, je leert ook hoe je dit op een sustainable manier kunt doen. Welke keuzes je kunt maken, en hoe je een geheel duurzame garderobe samenstelt. Als imagocoach kijk je verder dan alleen de fashion styling, maar duik je nog dieper in de persoonlijkheid van jouw opdrachtgever en stem je de styling daarop af.

De lessen zijn heel praktisch ingericht. Je leert tenslotte het meest door het gewoon zelf te doen. Daarnaast bestaat de groep uit maximaal 10 studenten. Er is daardoor veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. We kijken dus ook steeds naar wat jij nodig hebt om jouw persoonlijke doelen te bereiken.

Vakken die je krijgt zijn:
Modegeschiedenis (middeleeuwen- nu)/ kleurenleer / Kleuranalyse / Figuuranalyse / Styling basics / Duurzaamheid / Brands / Vintage / Tweedehands / Sustainable Styling / Sustainable Wardrobe Planning / Imagocoaching / Eigen bedrijf starten

Je gaat 1 dag per week naar school, steeds op donderdag van 10.00-15.00. daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 8 uur per week huiswerkbelasting. Dit huiswerk kan bijvoorbeeld zijn: een moodboard maken, shoppen, of research doen naar een duurzaam merk. Tijdens de opleiding zullen we ook veel praktijk opdrachten uitvoeren, met modellen, op winkellocaties en bezoeken brengen aan duurzame fashion productielocaties en winkels.

Na je studie kun je veel verschillende kanten op. Oud-studenten zijn op zeer diverse werkplekken aan de slag gegaan; tv-styling, personal shopper, visual merchandiser, shopmanager, personal stylist, fashion designer. Ook wordt de opleiding vaak gebruikt als opstapje om een verdere studie te gaan doen aan het AMFI.


Waarom kiezen voor Angel Fashion Academy?Angel Fashion Academy is een opleidingsinstituut dat geleid wordt door professionals uit het vak. Met een enorme passie voor fashion zorgen we ervoor dat de opleiding hoog van kwaliteit is, praktijkgericht en zorgen we voor een gezellige informele sfeer. Omdat we met kleine groepen werken is er veel aandacht voor jou en bouw je een leuke band op met je medestudenten. De opleiding is geschikt voor iedereen die in de fashion wil werken, van jong tot middelbare leeftijd met diverse achtergond. Dat maakt AFA zo ontzettend leuk en divers!
 

Opleidingsinformatie

Personal stylist & imagocoach sustainable fashion   - deeltijd

jaar opleiding

Start  

september 2022

 

10.00-15.00

 

Leslocatie: Baambrugge (20 min van Amsterdam-Utrecht)

32 lessen / 32 weken

Totale prijs van de opleiding schooljaar 2022-2023 €4.359,00

 

(Opleidingskosten zijn inclusief inschrijfkosten, examengeld en noodzakelijke  lesmaterialen)

Dit bedrag kun je in 9 termijnen betalen.

De leslocatie is gelegen in Baambrugge (20min van Amsterdam en Utrecht). Je kunt gratis voor de deur parkeren. Baambrugge is goed bereikbaar met het OV.

Tip: Veel studenten spreken een carpool af.

Vooropleiding?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je over een enorme passie voor mode beschikt en meerderjarig bent. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact op.

Meekijken tijdens een les?

Dat kan. Laat het ons even weten. Stuur ons even een mailtje met je verzoek om mee te kijken.

Adres:

Prinses Beatrixtraat 32, 1396KE Baambrugge

Tip: Opleidingskosten zijn gedeeltelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. In 2022 zullen de regels veranderen. Wil je exact weten wat dat betekent kijk dan even op  www.belastingdienst.nl