top of page
pexels-lucas-queiroz-1852382.jpg

Nog 1 plaats beschikbaar

Personal stylist sustainable fashion

In deze deeltijd modeopleiding word jij in 22 lessen opgeleid tot  personal stylist sustainable fashion. De opleiding duurt 22 weken waarbij je 1 dag per week op onze locatie les krijgt. Na deze opleiding ben jij klaar om als personal stylist of personal shopper aan de slag te gaan. Je krijgt les in kleine groepen met leuke mede-studenten in een gezellige sfeer. De opleiding zit boordevol praktijkoefeningen waarbij jij zelf aan de slag gaat met kleur, stijl en figuur analyses op modellen. Tijdens de opleiding zul je veel fotoshoots doen en bouw je een waanzinnig portfolio op richting je examen. AFA richt zich op duurzame fashion. Daarmee onderscheid jij je als personal stylist in duurzame mode. 

Deze opleiding is ook geschikt voor verkopers, stylisten, adviseurs in de modebranche, die zich willen specialiseren in sustainable fashion. 

De opleiding kost €2.999 inclusief  lesmateriaal en start vrijdag 17 februari 2023

Met 1 lesdag per week leer jij het volgende:

Het intakegesprek.
Jij leert hoe je de juiste vragen stelt om zo je klant te leren kennen zodat jij persoonlijkheid van je klant in kaart kan brengen.

Kleurenleer
Jij leert de basis van het principe van de vier seizoenen zodat jij een kleuradvies kan geven.

Figuuranalyse
Je leert kijken naar het figuur in vorm en verhouding waardoor jij goed advies kan geven welke pasvormen het figuur het beste tot zijn recht laat komen.

Stijl
Je leert verschillende stijlen herkennen en ontwikkelen waarmee jij een advies kan geven welke stijl passend is

Garderobe-planning
Nadat je een goed kleur, figuur en stijladvies hebt neergezet ga je leren hoe je in stappen de totale garderobe onder de loep gaat nemen. Je leert orde en overzicht aanbrengen, het maximale aan combinaties met de bestaande garderobe te maken en advies uit te brengen wat aan te vullen, te vermaken te verkopen of natuurlijk te doneren. 

Personal Circular Shoppen
Je brengt je kennis in de praktijk door meerdere modellen te voorzien van een totaal-styling. Binnen deze opleidingsvariant doe je deze styling met duurzame fashion en accessoires. Je gaat dus actief shoppen.

Totaal-Styling
Je brengt je kennis in de praktijk door meerdere modellen te voorzien van een totaal- styling. De model styling wordt vastgelegd door een fotograaf, zo bouw je een mooi portfolio op voor de toekomst en werk je aan je ervaring met het stylen voor fotoshoots.

IMG_5130 2.heic
IMG_3582.HEIC

De verdieping op sustainable

Modegeschiedenis

Van de Belle Epoque 1900, langs de roaring twenties, naar de crisis jaren en de new look, eindigend bij the supermarket of Style anno nu. Zodat jij de juiste achtergrond hebt om styling in de context te begrijpen

Trendwatching

We leggen het principe uit van trendwatching en doen hier oefeningen in

Stoffenkennis

We besteden minimaal 2 lessen aan stoffenkennis. Je leert stoffen herkennen en leert voelen zodat jij kan adviseren welke stoffen natuurlijk zijn en welke dat wat minder zijn. Het draagt ook bij aan jouw circular shopping skills. Je kunt namelijk alleen al door te voelen aan kledingstukken snel het kaft van het koren scheiden. We bezoeken fashion for good zodat je ook de nieuwste ontwikkelingen op stoffen meekrijgt.

Sustainable fashion

Het containerbegrip nader toegelicht. Je hebt vintage, kringloop, tweedehands, duurzame merken, nazorg. Kortom, je leert alles over duurzaamheid in fashion en weet dat toe te passen in de praktijk. We besteden tijd op locatie zodat jij de verschillende manieren van het aanbod in tweedehandskleding, duurzame merken en vele vormen van duurzame mode leert kennen. Jij maakt bijvoorbeeld ook een duurzame-shoppingroute voor jouw eigen regio. (werkgebied)

Ecolabels en duurzame merken

Je leert labels lezen en interpreteren. We doen onderzoek naar duurzame merken zodat jij allround advies kan geven.

 

Duurzaam ondernemen

Wat heb jij nodig om jezelf als sustainable personal stylist te gaan profileren? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen van een ondernemer? We leren jou alles om een fijne start te maken als ondernemer.

 

Wat levert het je op? Wat kan je er mee?

Na de opleiding kun je direct aan de slag als sustainable personal stylist. Echt? Ja echt.

Je hebt veel vlieguren gemaakt met echte modellen, je hebt garderobes gecheckt, je hebt je verdiept in sustainable fashion en je hebt een visie op de toekomst geformeerd. Kortom je hebt je kennis paraat en toegepast.

 

Daarnaast bouw je tijdens de opleiding een mooi portfolio aan moodboards en showcases op. Vergeet de duurzame shopping route en je eindopdracht niet. Je kunt alles wat je maakt tijdens de opleiding meteen inzetten op je al je social-kanalen, zodat je direct content hebt. Hoe fijn is dat?

 

Maar er zijn nog een legio aan andere opties:

Je kunt een eigen boetiek openen (online/offline) want  met jouw kennis pik je de mooiste parels uit de kringloop collecties in binnen- en buitenland. Of start een youtube-kanaal en wordt influencer, jij kunt jezelf onderscheiden met je opgedane kennis en styling. Als personal stylist sustainable fashion sta jij aan het roer van meer duuzaamheid in de fashionbranche.


Neem een kijkje achter de schermen.

IMG_1508-2.jpeg

Schrijf op tijd in om zeker te zijn van een plaats.

Praktische informatie

De lesdagen zijn op vrijdag van 10.00-15.00. Daarnaast moet je rekening houden met 8 uur per week huiswerkbelasting. Wij geloven dat je het meeste leert van doen, dus een groot deel van de tijd ben je lekker praktisch bezig.


Zo ziet een les eruit

We gaan tijdens de les je creativiteit aanspreken en verschillende oefeningen doen. Zoals het maken van moodboards of aan de slag met modellen. Daarnaast bezoeken we ook verschillende locaties, zoals winkels maar ook een museum.

 

Kleine groep

Om iedereen de juiste en persoonlijke begeleiding te bieden bestaat de groep uit maximaal acht studenten. Kleine groepen zorgt ervoor dat er niets in jou in de weg staat om je persoonlijke doelen te bereiken.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Maar passie voor fashion is natuurlijk wel een must. We adviseren een minimale leeftijd van 18 jaar voor deelname. 

Inschrijven voor de opleidingen februari 2023 kan vanaf nu

Hulp nodig bij je keuze of proefles bijwonen?

victorien_edited.jpg
bottom of page