top of page

Sterre kwam speciaal vanuit Brabant voor opleiding aan de AFA

“De opleiding was zó fantastisch dat ik de afstand er graag voor over had”


Na de opleiding tot Junior Stylist in Den Bosch zocht Sterre van Raak een extra uitdaging. Het werd de opleiding tot Personal Stylist aan de AFA in Baambrugge. Nu werkt ze voor Shoeby, waar ze haar kennis en kunde inzet. “Ook mijn collega’s zijn er superblij mee”, lacht zij. “De opleiding heeft mij anders leren kijken en daarin kan ik hen nu tot voorbeeld zijn.”


De opleiding in Baambrugge was voor Sterre beslist niet om de hoek. “Ik kom uit Oisterwijk in Brabant’’, vertelt zij. “Er is ook een opleiding in Eindhoven, maar nadat ik telefonisch contact had gehad met Victorien, besloot ik me toch in te schrijven in Baambrugge. In het begin moest ik drie uur reizen met het openbaar vervoer om daar te komen; later had ik gelukkig mijn rijbewijs. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb; de opleiding was zó fantastisch dat ik de afstand er graag voor over had.”


Sterre kwam in een opleidingsgroep met vier anderen. “Het was een mooie mix van heel creatieve mensen”, zegt zij. “Het is inspirerend dat de leeftijden van de groep uiteenlopen en dat iedereen weer andere ervaring in de fashion heeft. Zo kun je van en met elkaar leren.”

De enthousiaste Brabantse wilde bij de opleiding aan de AFA het liefst meer leren over de verschillende kleur- en figuurtypes. “Ik vind het fantastisch om te zien wat verschillende kleuren en vormen met een persoon kunnen doen”, zegt zij. “Nu kan ik de klanten in de winkel veel beter adviseren. De inhoud van de opleiding is afwisselend en zet vooral in op creativiteit. Ik heb ontzettend veel geleerd.”


Ook met Victorien, de opleider, had Sterre een leuke klik. “Ze staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden’’, zegt zij. “Bovendien heb ik heel mooie en diepe gesprekken met haar kunnen voeren. Ik heb echt heel veel van haar geleerd.”


Al deze punten maken dat Sterre de opleiding aan de AFA absoluut zou aanbevelen. “Ook mijn collega’s zijn superblij dat ik deze opleiding heb gedaan”, lacht zij. “Sindsdien kijk ik anders naar mensen, hun kleuren en hun figuur. Die kennis vind ik ook leuk om op mijn collega’s over te dragen. Ik vind het fantastisch om met een persoon de winkel af te struinen op zoek naar de beste combinaties. Het is toch geweldig als mensen daarna helemaal blij en gelukkig de deur uitlopen?”Wat Sterre ook waardeert, is het contact dat ze nog altijd heeft met Victorien en met haar voormalige klasgenoten. “Zo’n opleiding helpt je aan een heel mooi netwerk”, zegt zij. “Ik heb het nu nog onwijs naar mijn zin in de winkel en vind het fantastisch dat ik daar word uitgedaagd om mijn nieuwe kennis daarin mee te nemen, maar dit smaakt dus zeker naar meer. In de toekomst zou ik graag de personal styling willen doorzetten en nog veel meer kleur- en figuuradvies willen toepassen. Wie weet welke deuren in de toekomst open gaan. Met de opleiding aan de AFA is in ieder geval een heel mooie basis gelegd.”

Comments


bottom of page