top of page

Een tas van ananas - {Piñatex}

Het rijmt niet alleen leuk, het is tegenwoordig ook realiteit: een tas gemaakt van de bladeren van ananas. Het bedrijf Ananas Anam biedt het product Piñatex aan als mooi en duurzaam alternatief voor leer. Het kan gebruikt worden voor schoenen, tassen, kleding etcetera.


Het klinkt natuurlijk fantastisch, maar levert het nu ook mooie producten op? Wil je wel een ananas-tas? Of ananas-schoenen? We gingen voor jullie eens rondstruinen op internet want nee, je komt het nog niet heel veel tegen, maar met goed zoeken vind je al wat mooie voorbeelden van dit vegan alternatief!


Schoenen van Hugo Boss - Tas van Shilowbags - Jurk van Liselore Frowijn - Rok van Matea Benedetti


Ons oordeel: er zijn echt al serieus mooie items gemaakt met Piñatex. De vraag rijst gelijk, waarom doen niet meer designers dit? Waarom vasthouden aan iets dat totaal niet milieuvriendelijk, diervriendelijk of mensvriendelijk is? Als ik het zo zie online, is het echt een mooi materiaal. Ok, je krijgt er geen mooi gladde ‘lederlook’ mee. Maar ik hou wel van de rauwere uitstraling. Dus een oproep aan alle merken: probeer het eens, een jas van ananas, mooie schoenen of een tas… Ik koop het wel!

30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page