top of page

“De opleiding Sustainable Personal Styling is écht vernieuwend” Loyce wil haar klanten nog betere service kunnen verlenen

Loyce (32) is eigenaresse van TOF, een mooie boutiquewinkel met tweedehands kleding. Die winkel heeft ze al tien jaar en de zaken gaan goed. Daarom zocht ze een nieuwe uitdaging om de service in haar winkel naar een hoger plan te tillen. Die uitdaging vond zij in de opleiding van de AFA Sustainable Fashion Academy. Met nieuwe kennis van styling kan zij straks nóg beter advies geven.


Een bezoek aan de winkel van Loyce is echt een beleving. Wie binnenstapt bij TOF in Diemen wordt ontvangen met een kop koffie of thee en er is alle tijd en ruimte voor een praatje. “Deze service vinden wij ontzettend belangrijk”, begint Loyce te vertellen. “We willen het klanten helemaal naar het zin maken en organiseren allerlei events om bij hen onder de aandacht te blijven. Zo zijn we regelmatig open op koopzondag of organiseren een meidenavond.”

 

In het verleden werden voor deze bijzondere evenementen stylistes ingehuurd om klanten te stijlen. Maar waarom zou Loyce dat zelf niet kunnen? Zodoende schreef ze zich in voor de opleiding aan de AFA | Sustainable Styling Academy. “En dat bevalt ontzettend goed”, vertelt zij vol trots. “Victorien is een fijne docent die haar kennis op een laagdrempelige en toegankelijke manier overdraagt. Wat ik mooi vind, is dat de opleiding heel vernieuwend is. Ook al wist ik al veel.”

 

Kleuren en figuurtypes

Zo leerde Loyce bijvoorbeeld nieuwe dingen op het gebied van figuren en kleuren. “We zijn nu bezig met de theorie van de 12 verschillende seizoenen”, zegt zij. “Dat is heel leuk om mee bezig te zijn. Ik merk nu al dat ik anders kijk dan aan het begin. Soms frustreert dat me ook; ik mag het ook wel eens loslaten…”

 

Loyce volgt de opleiding in een klein groepje. “We zijn nu met z’n drieën”, zegt zij. “Hoewel daar nog makkelijk een of twee studenten bij hadden gekund, is zo’n kleine groep heel prettig. Het geeft ons alle ruimte goed naar elkaar te luisteren en bovendien krijgen we daardoor alle aandacht van Victorien. Zij begeleidt ons goed en is altijd bereikbaar om te helpen.”

 Thuisstudie

De winkeleigenaresse combineert de opleiding aan de AFA met een fulltime baan. “Dat is soms best pittig omdat er flink wat huiswerkopdrachten bij komen. Het grote voordeel is dat ik de opdrachten heel leuk vind. Ik krijg er dus ook veel energie van. Bovendien kan ik mijn eigen winkel continu oefenen wat ik op de opleiding geleerd heb. Dat is super leuk. Klanten merken ook dat ik ermee bezig ben. Dat geeft een mooie boost.”

 

Voor wie nog twijfelt over de opleiding, kan Loyce heel duidelijk zijn: “Doe het!”, zegt zij. “Gun het jezelf. Veel bij mensen zijn altijd maar bezig voor een ander; dit is je kans om je iets voor jezelf te gunnen. Wellicht kun je straks van je hobby je werk maken. Een groter cadeau kun je jezelf toch niet geven?!”

 

 

29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page