top of page

Brillen voor de FashionistaAls je foto’s terugkijkt van een paar jaar geleden (of nog langer) dan is er niets dat zó de tijd aangeeft als je kleding en je bril. Met schaamte kijkt je soms naar je eigen kleding die je toen helemaal geweldig vond en waar je ook helemaal blij mee was en waar je nu van denkt “what was I thinking”.

Een bril is zo mogelijk nog erger. Hebben we jarenlang met afschuw gekeken naar de enorm brillen uit de jaren zestig en zeventig en waren we blij met een mini uitvoering, dan draait alles nu ineens weer om en zijn de grote(re) brillen weer helemaal bon ton.


Het is een illusie om te denken dat je een bril kunt kopen en daar tien jaar mee vooruit kunt. Letterlijk zal dat misschien wel gaan maar in de praktijk gaat een bril modisch gezien zo’n drie/vier jaar mee.


En dan begint de jacht op een nieuw montuur. En o, wat is dat een ellende. Vooral als je - zoals ik - geen idee hebt wat je op je neus hebt staan als er geen glazen op sterkte inzitten. Dat wordt dan een hoop gedoe met welwillende vriendinnen of familieleden die meegesleurd worden om jou te behoeden voor een enorme miskoop. Er moeten dan foto’s gemaakt worden zodat jij ze - met je oude bril - nog even kunt bekijken alvorens je een beslissing neemt.


Zoals zoveel mensen ga ook ik scheelkijken als ik niet mijn normale bril op heb. Dus kijk ik naar een foto van mijn niet-fotogenieke hoofd met één scheel oog en een onbekende bril op. Omdat het dikwijls toch een behoorlijk bedrag is wat afgerekend moet worden neem ik zo’n beslissing niet in één dag dus bekijk ik eindeloos vreselijke foto’s van mezelf.


Maar er gloort hoop aan de horizon. Doordat de industrie de bril als fashion statement heeft ontdekt is er ineens veel meer keuze in betaalbare en leuke brillen. Als paddestoelen verschijnen er ineens allerlei hippe brillenzaken in de stad. Zoals bijvoorbeeld Ace&Tate en Polette.


Bevolkt met mooie jonge mensen - met uiteraard een hip montuurtje op de neus - helpen ze je aardig en vriendelijk aan een nieuwe bril. Dikwijls zijn er een paar standaard monturen die je dan in vier/vijf verschillende uitvoeringen kunt kopen. Je betaalt een standaard prijs en krijgt daarvoor een enkelvoudige bril op sterkte. De insteek is niet om een bril te verkopen maar een modeartikel aan de man brengen. En daar profiteren alle brildragende fashionista’s van mee!


Onderstaande brillen zijn van Ace and Tate en Polette
15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page