top of page

8 trends voor zomer 2019


In deze koude wintermaanden brengen alle bladen ons op de hoogte van de trends van de komende zomer. Met mooie plaatjes van prachtig opgemaakte modellen in nog mooiere kleren worden wij lekker gemaakt om mee te doen, om óók te gaan kopen. Maar wát moet je dan gaan kopen?


Als jij ook door de bomen het bos niet meer ziet kan deze blog met tips je misschien een eindje op weg helpen.


1. Kleur!

Dit is een hele grote trend die eigenlijk al een paar jaar aan de gang is maar nu een kleurrijk hoogtepunt vormt. In elke etalage zie je het: alle kleuren van de regenboog komen voorbij. Van citroengeel en neonkleuren, tot vrolijke pastels. De tijd dat je bijna niets anders kon kopen dan grijs, donkerblauw en zwart is definitief voorbij. Het vrolijkt het straatbeeld enorm op, zeker ook omdat ook jassen niet alleen in veilige kleuren te krijgen zijn. Ik heb jassen gezien in knalgeel, grasgroen en brandweerwagenrood. Er is dus geen enkel excuus meer om als een grijze muis door het leven te gaan. En bijkomend voordeel: je voelt je beter en hebt meer energie als je kleur draagt!


Broek Samsøe & Samsøe

2. Beige

Nu heb ik net een heel stuk geschreven over kleur en dan ga ik nu ook vertellen dat beige heel erg in de mode is deze zomer. Er is geen saaiere kleur te bedenken, maar als je de geluksvogel bent die dit staat dan is er ook geen chiquere outfit dan in beige. Als je van jezelf weet dat beige je er bleek of grauw uit laat zien, loop er dan met een grote boog om deze trend heen. Wil je toch perse meedoen, ga dan voor een beige broek en draag er iets kleurigs op of b.v. (gebroken) wit. Maar kijk goed in de spiegel, niet iedereen komt hier mee weg.


Filippa K blouse

3. Dessins

Hebben we jarenlang effen door het leven gelopen, dan is nu het patroontje weer terug. En dan niet maar één soort, nee, de mode gaat helemaal los met bloemen, ruiten, paisley’s en geometrische patronen. Ook gecombineerd met elkaar. Dus een bloemenbloesje met een ruiten jasje of een strepen jasje over een paisley jurk. Als je het goed stylet is het geweldig maar dat vereist wel enige kennis van kleur en vorm. Je kunt niet ‘zomaar’ alles bij elkaar aantrekken, tenzij je natuurlijk een circusartiest bent of carnaval gaat vieren. Een meester in dessin combinaties maken is Dries van Noten, kijk op zijn site dan kun je ideeën opdoen.


Blouse Samsøe & Samsøe

4. Dierenprints

Je kunt natuurlijk nooit fout gaan met een tijgerprint, maar inmiddels doen alle (wilde) dieren mee: zebra, cheeta, luipaard, you name it en het is op een stof geprint. Prachtig om te combineren (zie tip drie), maar het vereist wel een paar simpele spelregels: niet te strak, te kort en goedkope stoffen. Dat maakt van deze prachtige prints een aanfluiting en dat is zonde. Houd het chique en simpel.


Broek Vanilia

5. Mannenpakken

Om de zoveel jaren zie je zie weer: de mannenpakken voor vrouwen. Deze zomer zie je vooral veel pastelkleurige pakken. Het mooist zijn de wijde soepelvollende broeken met daarop een redelijk lang en losvallend colbert. Maar je ziet ze ook in een wat damesachtigere versie met een skinny broek en een smal gesneden jasje. Onder de eerste versie hoort een sneaker, zelfs een plompe maar kleurrijke dad sneaker kan hier heel mooi onder staan. Onder de tweede versie een hak(je). In kleur uiteraard.


Blazer Sandro

6. Vrouwelijke mode

Nadat jarenlang streetwear mode de winkelstraat heeft gedomineerd komt nu de vrouwelijke mode terug. En dan niet het korte, strakke jurkje met een enorm decoletté maar juist de sophisticated versie. Dus losvallende jurken tot net over de knie met daarbij een pump met een klein hakje. Daarbij een mooie trenchcoat en een mooie tas. Nog even en de hoed en handschoenen komen weer terug in het straatbeeld…

Deze trend is voor de volwassen vrouw die er niet per definitie uit wil zien als de achttienjarige maar haar eigen (volwassen) stijl wil volgen.


Jurk Ted Baker

7. Duurzame mode

Langzaam maar zeker raakt bijna iedereen ervan doordrongen dat de modeindustrie enorm vervuilend is en dat de werkomstandigheden in de meeste gevallen niet zijn om over naar huis te schrijven. En heel langzaam maar zeker zie je een kentering komen. Ook in grote ketens zijn er collecties te koop met organische katoen of wordt er openheid van zaken gegeven over het maakproces. We zijn er nog lang niet maar het begin is gemaakt.

De duurzame mode is dan ook niet meer weg te denken. Voor de een betekent dat alleen maar shirtjes kopen uit de conscious collectie bij de H&M, voor de ander betekent dat lekker snuffelen bij de Kringloop, de vintage winkel of de rommelmarkt. Op zoek naar pareltjes of om gewoon een kledingstuk of accessoire een tweede leven te geven. En de sport is dan om je voor een prikkie gescoorde rok te combineren met een duur jasje, waardoor je er uitziet als ‘one of a kind’.


Jas Stella McCartney

8. Authenticiteit

Voor een puber is er geen erger schrikbeeld dan buiten de groep te vallen, voor alle anderen is er geen erger schrikbeeld dan op een feestje een kennis tegen te komen in precies dezelfde outfit als jij op dat moment draagt.

Authenticiteit wordt steeds belangrijker. In onze overvolle wereld hebben we behoefte onszelf te onderscheiden van de ander en waarmee kun je dat beter dan met je uiterlijk en je kleding? Dus ga shoppen in je eigen kledingkast en die van je vriendin, zus, buurvrouw, moeder en beste vriend. Wie weet wat je daar nog allemaal tegenkomt. Als beige je kleur is koop dan een beige trenchcoat. Daar kun je jarenlang plezier van hebben. Heb je dan nog geld over dan is een kleurrijk ‘mannenpak’ een goede investering. Je kunt uiteindelijk de broek en het jasje ook apart van elkaar dragen. En ga voor de rest eens kijken bij de plaatselijke Kringloop. En ontdek je eigen stijl. Want het gaat niet om de hoeveelheid geld of kleding die je hebt maar om hoe jij dat combineert.

21 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page