styling opleiding

Personal Stylist & imago coach

Deeltijd opleiding
Personal Stylist &  Imago coach

scroll

Deeltijdopleiding Personal stylist en imago coach

Deeltijdopleiding Personal stylist en imago coach
(32 weken praktijk en online)

Met de deeltijdopleiding personal stylist en imago coach kun je aan de slag als professioneel stylist. Je hebt alle kennis in huis om je klanten goed te adviseren op het gebied van kleur, figuur en stijl. Je weet precies wat je klant goed staat. Ook kun je jouw klanten adviseren op het gebied van imago en personal branding. Je kunt een imago versterken, maar ook compleet veranderen. Je kunt jouw klanten helpen met het maken van duurzame fashion keuzes. Daarnaast ontwikkel je een gedegen inzicht in fashiontrends en kennis van fashion en designers. 

Opleiding

Wat leer je?

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde;

Styling / Personal Shoppen / Imago Analyse / Imago coaching /Imago verandering / Personal Branding / Duurzaamheid / Vintage /Kleurenleer / Kleuradvies/ Figuurvormen- en verhoudingen / Figuuranalyse / Kledingstijlen / Trends / Modetheorie/ Modegeschiedenis / Bedrijf Starten. Als je kiest voor de duurzame “sustainable fashion opleiding” zullen bepaalde praktijk en kennisgerichte vakken speciaal worden ingericht op duurzaamheid.

Daarnaast ga je ook zelf actief aan de slag door minimaal 5 dagen stage te volgen gedurende de opleiding.

Waarom Angel Fashion Academy?

Angel Fashion Academy heeft al 12 jaar ervaring in het opleiden stylistes en imagocoaches. Onze opleiding kenmerkt zich door een informeel en persoonlijk karakter. Door de afwisseling van praktijklessen of opdrachten en theorielessen blijft de opleiding leuk en inspirerend om te volgen. We zorgen altijd voor een gezellige sfeer op onze trainingslocaties. Regelmatig hebben we gastdocenten uit het vak die met passie over hun specialisme vertellen. Omdat we met kleine groepen werken leer je je medestudenten goed kennen en kun je ook samenwerken aan opdrachten. Veel studenten bouwen een hierdoor een waardevol relatienetwerk van stylisten. 

Wat kun je na de opleiding?

Met het Angel Fashion Academy diploma Personal Stylist en imagocoach kun jij aan de slag als Personal Shopper, Visual Merchandiser, Imago Coach, Shopmanager, Stylist voor een magazine, of ga je aan de slag als personal stylist en imagocoach. Je helpt zo jouw klanten beter voor de dag te komen. Ook vormt de opleiding een goede basis om door te studeren aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) Tijdens de opleiding kijken we naar jouw individuele wensen op het vlak van jouw toekomstplannen en houden we daar rekening mee.

Start 16 september 2021
De deeltijdopleiding Personal stylist en imago coach start op 16 september 2021. In 32 lessen (1 dag per week) haal jij je diploma. De lessen bestaan uit lessen op locatie en online, afhankelijk van onder andere de situatie rondom Covid. Natuurlijk zorgen wij voor een veilige lesomgeving waarbij onze en jouw gezondheid centraal staat. Deze locatie is centraal gelegen met de trein bereikbaar in ca. 20 minuten van Amsterdam en 25 minuten van Utrecht. Wanneer je met de auto komt kan je gratis parkeren tegenover de leslocatie. De praktijkdagen starten om 10:00 en eindigen om 15:00. 

NIEUW:

DEZE OPLEIDING KAN JE OOK VOLGEN MET SPECIALISATIE DUURZAAMHEID

Over de stage
Je bent verplicht om minimaal 5 dagen stage te lopen, verdeeld over het gehele schooljaar. Onze ervaring is, dat een stage niet alleen heel leerzaam is, maar ook de kansen op een baan aanzienlijk vergroot. 
De stage regel je zelf. We krijgen wel regelmatig stage-aanvragen binnen, met name voor film en televisie. 

Toekomstig beroep

We zien dat studenten in zeer uiteenlopende beroepen terechtkomen:

Personal Shopper, Visual Merchandiser, Imago Coach, Shopmanager, Stylist voor een tijdschrift. Anderen kiezen ervoor om door te stromen naar een opleiding aan het AMFI.

Kijk hier om te voorbeelden te zien van oud-studenten.

Stage

Studiekosten
De opleiding kost €3.295,00 inclusief BTW. Dit bedrag is inclusief examengeld, lesmateriaal en inschrijfgeld. Bij inschrijving op de opleiding is altijd een aanbetaling vereist van €250,00 Pas na ontvangst van de aanbetaling is de inschrijving officieel. Het restant bedrag kun je betalen in 9 termijnen na aanvang van de opleiding.

Bijkomende kosten.

Tijdens de opleiding gebruik je materialen van Angel Fashion Academy. Wil je zelf materialen aanschaffen zoals kleurstalen dan dien je die zelf aan te schaffen. Ook kan het zijn dat je tijdens de opleiding een museum gaat bezoeken. Die kosten zijn niet inbegrepen in de kosten van de opleiding en dien je zelf te betalen.

Studiekosten

Open Dag

Meeloopdag​

We houden geen speciale open dag. Om echt een goed beeld te krijgen van de opleiding kun je altijd een dag meelopen met de studenten. Je kunt met de studenten praten, je maakt een echte les mee en je krijgt de kans om al je vragen te stellen aan de docenten.

 

Meld je aan voor een van onze gratis meeloopdagen: ivm met corona hebben we nu even geen meeloopdagen gepland. Zodra er meer duidelijkheid is, vind je de meeloopdagen op de site.

aanmelden meeloopdag